zeker in vastgoed

energielabels, meten en techniekDienstverlening Energielabelgilde

  • Energielabels voor woningen (EI)

Wij verzorgen voor uw woning(complex) de opname en het afmelden van de EnergieIndex. Vaak wil een woningeigenaar of vastgoedbeheerder weten of en op welke manier de huidige index verbeterd kan worden. Door onze ruime ervaring zijn wij in staat om u hierin goed te adviseren. Tevens kijken wij of er mogelijkheden zijn om subsidie hiervoor te krijgen.

  • Energielabels voor utiliteitsbouw (EPA-U)

Uw kantoor, winkel, schoolgebouw of gemeenschapsruimte kunnen wij voorzien van een energielabel. Na een opname op locatie verwerken wij de bouwkundige en installatietechnische gegevens in onze software waarna een energielabel kan worden afgemeld. Ook inzake BOG kunnen wij u adviseren over verbeteringen op energetisch gebied, inclusief prognoses van de energiebesparing die bepaalde maatregelen met zich meebrengen.

  • Energielabels voor nieuwbouw utiliteit (EPN)

Een controle op de berekende energieprestatie, dat is het energielabel nieuwbouw. De EPG-/EPC-berekening wordt nauwgezet gecontroleerd en eventueel verzamelde bewijslast wordt beoordeeld. In tegenstelling tot het ‘gewone’ energielabel (EPA-U), is het mogelijk om met een EPN labelklasse A+ tot A++++ te behalen.

  • Energieprestatie voor gebouwen (EPG)

Deze berekening, de vroegere ‘EPC-berekening’, verzorgen wij voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen. In het laatste geval kan het gecombineerd worden met een energielabel nieuwbouw.

  • Oppervlakteberekeningen (NEN2580)

Oppervlakteberekeningen om het verhuurbaar deel van uw pand te bepalen? Of wilt u het gebruiken als basis voor uw MJOP? Wij verzorgen snel en vakkundig uw oppervlakteberekeningen en rapporteren volgens NTA2581.

  • Conditiemetingen (NEN2767)

Wij voeren conditiemetingen uit op basis van NEN2767. De baseren de onderhoudsinventarisatie op een visuele inspectie van het pand, dataonderzoek, pandgebruiksinfo en het vooraf gedefinieerde onderhoudsniveau. Van gebreken en onveilige situatie maken we duidelijke foto’s waar we naar verwijzen in onze rapportage.

  • Meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP)

We verzorgen MJOP/B’s, waarin alle bouw- en installatie elementen op worden genomen waaraan gedurende de looptijd onderhoud c.q. vervanging moet worden verricht c.q. die onveilig zijn. De door ons aangeleverd informatie is geschikt om te gebruiken in de onderhoudswerkvoorbereiding. 

  • Bouwkundige Inspecties BOG en particulieren

We verzorgen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt bouwkundige inspecties. Voor de woningen doen we dit volgens het format van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).